Ректорът благодари на студентите и партньорите на университета от бизнеса, местните

...
Ректорът благодари на студентите и партньорите на университета от бизнеса, местните
Коментари Харесай

Русенският университет празнува своята 77-годишнина

Ректорът благодари на студентите и сътрудниците на университета от бизнеса, локалните управляващи, неправителствените и културните институции

Русенският университет „ Ангел Кънчев “ отбелязва през днешния ден своята 77-годишнина с поредност от събития, съобщи. Сутринта пред паметника на патрона на университета бяха поднесени венци и цветя, след което във фоайето на ректората бе открита изложбата на печатни и електронни издания. Бяха връчени награди в разнообразни категории, а в огромната зала на „ Канев център “ се състоя тържественото заседание, отдадено на годишнината.

Академично слово за празника произнесе ректорът акад. Христо Белоев, който заключи достиженията на русенската Алма Матер и мястото в националното и интернационалното просветително и изследователско пространство.

„ Днес Русенският университет е ярка палитра от младежка целенасоченост, свободомислие, високи условия за иновативност и качество, смелост пред провокациите и дарба за достижения, с които да се гордеем. Признателни сме на нашите студенти и докторанти за неотстъпчивостта пред рутината и еднообразието, за спортния дух, за овладените пространства на знанието и компетентността, за постигнатите призови места в олимпиади, хакатони, спортни надпревари и културни начинания. Благодарим им за това, че са наши сътрудници и наш коректив в общата ни насоченост към още по-успешното бъдеще на Русенския университет.

Днес също така Русенският университет е отворено пространство за нововъведения и споделена отговорност за развиването на образованието и науката на бъдещето. Привилегията да бъдем проучвателен университет и да сме оценени най-високо за своите достижения от Министерството на образованието и науката на Р България изискуем на своите преподаватели и сътрудници, на техните научни разработки, индексирани в интернационално приети бази данни, на техните новаторски хрумвания, осъществени в интерес на районната екосистема. Ден след ден, скъпи сътрудници, вие съграждате общия ни дом и го изпълвате със светлина, мъдри прозрения, екипно наличие, партньорско самопризнание и безкрайната топлина на човешкото единство, която ражда богати креативен плодове и утвърждава днешния и утрешния облик на Русенския университет като авторитетен, мощен и интернационално приет “, сподели в словото си акад. Белоев.

Ректорът благодари и на сътрудниците на Русенския университет от бизнеса, локалните управляващи, неправителствените и културните институции, защото университетът е поел отговорност да бъде мотор на публичното развиване. А интернационалните сътрудници намират в лицето му лице авторитетно и перспективно висше учебно заведение за Еразъм подвижност на своите студенти и за осъществяване на взаимни интернационалните планове.

„ Картината на триумфа няма да бъде цялостна, в случай че не кажем, че Русенският университет през днешния ден е просветителна институция с ярка и неповторима характерност и еднаквост, която прозира във всеки аспект от нашия учредителен живот – от впечатляващия архитектурен отбор, чиито съставни елементи напълно скоро ще бъдат допълнени от новия научноизследователски комплекс, до мултифункционалното Пространство на бъдещето в новооткритата докторантска зала, където модерните технологии се срещат с най-смелите визионерски фантазии “, сподели още акад.Белоев.

Поздравления за празника на Русенския университет насочиха още кметът Пенчо Милков, регионалният шеф Анатоли Станев, ръководителят на Общинския съвет Иво Пазарджиев, началникът на РУО Росица Георгиева, Русенският митрополит Наум.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР